Perinteisesti lämmitys on ollut jotakin ja siihen on vain tyydytty. Energianhinnan ja tietoisuuden energiatehokkuudesta kasvaessa on asukkaiden vaatimustaso kasvanut vähintääkin samassa suhteessa. Tänä päivänä asukkaalla on paremmat mahdollisuudet vaikuttaa lämmitykseen. Tarve Danfoss One® järjestelmälle on olemassa, sitä suorastaan vaaditaan.

Danfoss One® järjestelmä on siitäkin miellyttävä vaihtoehto, että langattoman tiedonsiirron ansiosta se soveltuu kaikkiin vesikiertoisiin saneerauskohteisiin ja yleensä saneerauskohteissa saavutetaankin suurimmat säästöt. Toisaalta sama tilanne on sähköisessä lattialämmityksessä. Danfoss One® järjestelmästä löytyy ratkaisu myös sähköiseen lämmitykseen. Tämä tarkoittaa, että oli kyseessä sähköinen tai vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, niin koko talo voidaan hoitaa yhdellä ja samalla Danfoss One® lämmityksen ohjauksella.
Vaikka järjestelmä on älykäs ja erittäin joustava on se pyritty tekemään niin yksinkertaiseksi ja selkeäksi, että asukas ei tarvitse edes erillistä käyttöohjetta. Paneelin opastava näyttö on suunniteltu visuaaliseksi ja helppokäyttöiseksi, tehden asukkaan elämän mahdollisimman helpoksi.

Myös uudiskohteissa järjestelmä on tullut hyvin suosituksi, johtuen sen helposta asennettavuudesta. Esimerkiksi kivitaloloissa ei ole tarvetta lähteä roiloomaan tai vetämään termostaattijohdoituksia pitkin rakenteita. Tämä on merkittävä kustannussäästö näiden työvaiheiden kohdalla. Toisaalta hirsirakenteisissa taloissa ei tarvitse tässä kohdin miettiä kuinka ja miten lämmityksen ohjaukset ulkoseinille vedetään. Langattomalla tiedonsiirrolla päästään hoitamaan nämäkin asiat mahdollisimman helposti ja yhdellä kertaa mahdollisimman oikein. Järjestelmän ansiosta päästään mittaamaan huoneiden sisälämpötilat oikeista paikoista, joka on lämpöteknisesti tärkeää.

Danfoss One®:han on hyvinkin miellyttävä ohjausjärjestelmä. Oli kohde minkälaisella vaatimuksella ja toteutuksella tahansa niin Danfoss onesta löytyy ohjausratkaisu siihen. Erittäin selkeästä kosketusnäytöllisestä paneelista hallitaan keskitetysti koko talon lämmityksen ohjausta. Toisaalta säätöjä voidaan tehdä myös huonekohtaisesti kustakin yksittäisestä huoneesta käsin. Mikä parasta kun asetukset on laitettu kohdalleen, niin asukas voi vain olla ja nauttia miellyttävästä lämpötilasta oikeina ajankohtina, juuri niin kuin hänen elämänsä rytmiin parhaiten sopii.
Lämpöpumppuratkaisuissa Danfoss One® huoneohjaus keskustelee lämpöpumpun kanssa ja tarvittaessa nostaa kiertoveden lämpötilaa, mikäli se havaitsee, että jossain huoneista on suurempi lämmöntarve. Vastaavasti kevättalvella, kun kevätaurinko paistaa ulkona lämmitäen myös huoneistoa, huoneanturit laskevat kiertoveden lämpötilaa ja lämpöpumppu toimii täten optimaalisella hyötysuhteella. Tämä tarkoittaa, että lämpöpumpun lämpötilakäyrää eli menoveden lämpötilakäyrää, hallitaan ja optimoidaan jatkuvasti. Päivästä toiseen, kuukaudesta toiseen ja vuodesta toiseen.

Yleinen ongelmahan (tällaisessa) lämmitysvesiverkostossa on se, että ulkolämpötilakompensoitu menovedenlämpötila on jäänyt johonkin tiettyyn asentoon. Se on ollut hyvä ensimmäisen ja ehkä toisenkin vuoden. Rakenteita on kuivattu ja tällöin on tarvittu korkeampaa menoveden lämpötilaa, mutta kukaan ei ole huomannut laskea verkoston menoveden lämpötilaa, saati miettiä sille optimaalista lämpötilaa. Danfoss One® järjestelmässä Danfoss One® optimoi menoveden lämpötilaa ja energiaa säästyy jatkossa merkittävästi pelkästään jo sillä, että järjestelmälle sallitaan oma automaattinen optimointi.

Parasta palautettahan asiakkaiden suunnalta on tietenkin se, että he ovat järjestelmään tyytyväisiä, kysyvät hieman lisäohjeita ja järjestelmän lisämahdollisuuksista. Asiakkaat voivat tehdä Danfoss One® järjestelmään viikko-ohjelmia, ohjata pistorasioita, muita sähkölaitteita, valaistusta – mahdollisuuksia on monia. Yleisesti ottaen on tietenkin hienoa päästä kertomaan asioista, mutta toisaalta Danfoss One® järjestelmä on yksinkertaisuudessaan ja ennen kaikkea selkeydessään sellainen, että asiakas pystyy itse päättelemään paljon. Omien ratkaisujen tekeminen onnistuu itsenäisesti ilman käyttöohjeita tai muiden henkilöiden apuja.

Voin todella lämpimästi suositella Danfoss One® järjestelmää, niin uudis- kuin saneerausasiakkaillekin , olipa kyseessä vesikiertoinen tai sähköinen lämmitysjärjestelmä.