”Kun kotitalon nurkista tai ikkunoista ei vedä, lämmitysjärjestelmä on säännöllisesti huollettu ja asukkaiden sähkön ja veden kulutus aisoissa, voidaan väittää, että energiatehokkuus on hyvällä mallilla. Todennäköisesti myös asumismukavuus on kunnossa. Toisaalta sangen pienellä vaivalla ja kustannuksella voi asumisesta tehdä vieläkin miellyttävämpää.”

– Termostaatin vaihtaminen uuteen voi laskea energiankulutusta peräti 23 prosenttia. Tämä johtuu siitä, että älykäs termostaatti osaa lukea ympäristöänsä ja myös oppii huoneen lämpökäyttäytymistä.
Säästö on vielä suurempi, mikäli kodissa on käytössä manuaaliset patteriventtiilit. Näiden vaihtaminen Danfossin uusiin älytermostaatteihin voi tuoda jopa 46 prosentin energiasäästön.
Normaalisti lämmityskustannuksista kaksi kolmasosaa muodostuu asuintilojen lämmityksestä. Loput kustannukset muodostuvat lämpimästä käyttövedestä ja kiinteistä kuluista.”

Lue mielenkiintoinen artikkeli uusimmasta Lämmöllä -lehdestä, jossa tekininen päällikkömme kertoo eduista, joita älykkäillä patteritermostaateilla voidaan saavuttaa.

Siirry tästä verkkolehteen!